Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αν τα άγρια ζώα δεν φυλακίζονταν στους ζωολογικούς κήπους



Μερικά ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ στάθηκαν αρκετά για να προβληματίσουν τον καλλιτέχνη που εμπνεύστηκε το concept του «ζωολογικού κήπου στους δρόμους».

Γιατί από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια ανοχή στην διαφορετικότητα και τις επιλογές των ανθρώπων στις πόλεις αυτές, τα ζώα εξακολουθούν να βρίσκονται αιχμάλωτα πίσω από τα κάγκελα των ζωολογικών κήπων; Ο καλλιτέχνης παρατήρησε τις διαφορετικές κουλτούρες των ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου, το εκκεντρικό τους στυλ, τον τρόπο που «χανόντουσαν» στο πλήθος και το γεγονός πως κανείς δεν τους κοιτούσε περίεργα!

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια άκρως ιδιαίτερη φωτογραφική συλλογή χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που ο ίδιος είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, μέσα στις οποίες πρόσθεσε με τη βοήθεια του Photoshop μερικά άγρια ζώα που μοιάζουν –παραδόξως- να εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον.

Πιγκουίνοι βγαίνουν από το μετρό, φλαμίνγκο χαζεύουν τις βιτρίνες, ιπποπόταμοι, ζέβρες και χελώνες διασχίζουν διαβάσεις πεζών και στρουθοκάμηλοι κυκλοφορούν ανενόχλητες ανάμεσα στο πλήθος.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό, σωστά;


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές