Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οι Τούρκοι σκοτώνουν πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από την Συρία



Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει η αποκάλυψη πως Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα με την Συρία που προσπαθούν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος.

Όπως αποκαλύπτει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνοριακές τουρκικές δυνάμεις τους τελευταίους 4 μήνες έχουν πυροβολήσει και σκοτώσει 16 Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, από τη Συρία στην Τουρκία. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Οπως αναφέρει το περιοδικό Times επικαλούμενο το Παρατηρητήριο, ένα άνδρας με ένα παιδί δολοφονήθηκαν στο Ras al-Ain στα ανατολικά τουρκοσυριακά σύνορα στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ δύο ακόμη πρόσφυγες πυροβολήθηκαν και έπεσαν νεκροί στο Guvveci στο δυτικό τμήμα των συνόρων.



Ο Σύρος λαθρέμπορος, μάλιστα, αναφέρει οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα τουρκοσυριακά σύνορα τώρα είτε «θα σκοτώνονται, είτε θα αιχμαλωτίζονται». Και πρόσθεσε: «Τούρκοι στρατιώτες που συνήθιζαν να βοηθούν τους πρόσφυγες, μεταφέροντάς τους τις βαλίτσες τους, τώρα τους πυροβολούν». Κατά τον ίδιο, οι πιο τυχεροί είναι αυτοί που πυροβολούνται από την τουρκική πλευρά των συνόρων και αυτό γιατί μεταφέρονται σε τουρκικά νοσοκομεία όπου περιθάλπονται και εν συνεχεία παραμένουν στη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές