Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Είναι η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που απειλούν οι τζιχαντιστές;



Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η ισλαμική τρομοκρατία έχει επιστρέψει στο προσκήνιο και πλέον είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο με παρακλάδια από τη Συρία έως της Φιλιππίνες και από την Νιγηρία έως το Μπαγκλαντές.

Σαν άλλη βόμβα διασποράς η παγκόσμια τζιχάντ έχει πια σπείρει ανά την υφήλιο εκατοντάδες βραδυφλεγή «βομβίδια», έτοιμα να εκραγούν. Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εντός των ιρακινών και των συριακών συνόρων ήταν το γεγονός που ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Οι τζιχαντιστές πλέον έχουν καταφέρει να επιτεθούν στη Γηραιά Ήπειρο με πρωτοφανή αγριότητα δείχνοντας πως είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν παίρνοντας και άλλους μαζί τους. Τα τελευταία χτυπήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο έγιναν κυριολεκτικά στην «καρδιά» της Ευρώπης. Ο λόγος για το αιματοκύλισμα του Παρισιού τον Νοέμβριο όταν έχασαν την ζωή τους 129 άνθρωποι και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 αθώοι πολίτες.

Οι τζιχαντιστές θέλοντας να αποδείξουν τα επεκτατικά τους σχέδια, σχεδιάζουν το μελλοντικό τους κράτος να ξεπερνά τα όρια του Ιράκ και της Συρίας. Μάλιστα, είχαν δημοσιεύσει δύο χάρτες στους οποίους έδειχναν τους… ευσεβείς πόθους τους, αφού θέλουν να κατακτήσουν και ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Ο χάρτης του ISIS περιλαμβάνει το 25% της Ασίας, τη μισή Αφρική, τον διαχωρισμό του Κουβέιτ από το Ιράκ, όλες τις αραβικές χώρες και χώρες από την Ευρώπη όπως την Ελλάδα και την Ισπανία. Παράλληλα, οι τζιχαντιστές επισημαίνουν πως το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες και η κάθε μία θα αποτελείται από ομάδες κρατών.


Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές θέλουν να κατακτήσουν τις ακόλουθες χώρες:

Επαρχία Khurasan: Μογγολία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ και την δυτική Κίνα. (Η λέξη Khurasan βγαίνει από τη λέξη Khureia που σημαίνει ελευθερία. Επί της ουσίας θα είναι η ελεύθερη επαρχία αν την κατακτήσουν).

Επαρχία Yaman: Υεμένη, Ομάν (Επαρχία της Υεμένης)

Επαρχία Hijaz: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Hijaz είναι η επαρχία της μπούργκας)

Eπαρχία Sham: Λίβανος, Ισραήλ, Συρία, Ιορδανία (Επαρχία του Sham: αραβικό όνομα)

Επαρχία Iraq: Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν (Επαρχία του Ιράκ από το Ιράκ)

Επαρχία Kordistan: Ανατολική Τουρκία (Επαρχία του Κουρδιστάν)

Επαρχία Qoqzaz: Νοτιοδυτική Ρωσία

Επαρχία Anathol: Δυτική Τουρκία, Κύπρος (Επαρχία της Ανατολίας)

Επαρχία Andalus: Ισπανία (Επαρχία της Ανδαλουσίας)

Επαρχία Orobra: Ελλάδα, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία (1/4), Τσεχία (1/4), ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία (Παραλλαγή της λέξης Oroba που σημαίνει Ευρώπη)

Επαρχία Alkinana: Λιβύη, Αίγυπτος, Τσαντ, Σουδάν, Αιθιοπία (Επαρχίας της Βρωμιάς/Τρέλας)

Επαρχία Maghreb: Αλγερία, Νίγηρας, Νιγηρία, Μπουργκίνα Φάσο, Γκάνα, Μάλι, Μαυριτανία, Μαρόκο, Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν (Επαρχία της Αλγερίας)

Επαρχία Habasha: Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Βόρεια Ουγκάντα, Βόρεια Κένυα, Βόρειο Κονγκό (Επαρχία της Αιθιοπίας)


Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν επιτεθεί στις ευρωπαϊκές χώρες που υποτίθεται ότι θέλουν να κατακτήσουν αλλά σε εκείνους που θεωρούν «ορκισμένους» εχθρούς τους, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο που βομβαρδίζουν το ISIS. Έχουν καταστήσει σαφές πως στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι χώρες που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό για την εξουδετέρωση τους και όχι εκείνες που κρατούν μία πιο ουδέτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα των επιθέσεων, όπως είναι η Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές