Ανάστατη είναι η οικογένεια της Μαρίνας Παράσχου, μετά το σκάνδαλο με τον αεροπειρατή πρώην σύζυγό της.
Από τη μια μέρα στην άλλη, έγιναν πρωτοσέλιδο, την ώρα που ούτε η ίδια ούτε τα παιδιά της θέλουν να δουν τον Σαΐφ.
Η Μαρίνα Παράσχου μίλησε στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου και εξιστορεί τις δυσκολίες που πέρασαν με αυτό τον άνθρωπο.
«Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτάται και ξεκαθαρίζει ότι οδηγήθηκε μεν στο αεροδρόμιο αλλά «ούτε μίλησε, ούτε και ήθελε να μιλήσει μαζί του». Στόχος των αρχών ήταν να αναγνωρίσει τη φωνή του.
Υπό κράτηση ο Σαΐφ – Ήθελε να δει… την οικογένειά του
Επικίνδυνος ο Σαΐφ
Η 51χρονη Μαρίνα, η οποία άθελά της και χωρίς να το επιδιώξει έγινε πασίγνωστη σ’ όλο τον κόσμο, άνοιξε την καρδιά της στην εφημερίδα μας, εξιστορώντας μερικές από τις πολλές, όπως μας είπε, δύσκολες κι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια και τα παιδιά της δίπλα στον Μουσταφά, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι αρχικά παρουσιάστηκε από κάποια ΜΜΕ περί… «ιστορίας αγάπης» πίσω από την αεροπειρατεία.
«Αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το όνομά μου απλώς και μόνο ως πρόφαση για να έλθει στην Κύπρο και να ζητήσει άσυλο. Εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε θυμήθηκε ότι είχε γυναίκα και παιδιά. Τώρα θυμήθηκε;», διερωτήθηκε η Μαρίνα Παράσχου, η οποία διέψευσε τις πληροφορίες ότι η ίδια συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να πεισθεί να παραδοθεί στην αστυνομία. Όπως μας εξήγησε, απλώς μετέβη στο αεροδρόμιο για να αναγνωρίσει τη φωνή του. «Ούτε μίλησα ούτε θέλω να μιλήσω μαζί του», ξεκαθάρισε.
Η Μαρίνα Παράσχου τέλεσε θρησκευτικό γάμο με τον Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά το 1986 στην Ορόκλινη, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι μετά την τουρκική εισβολή. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, έναν γιο και τρεις κόρες. Η μία τους θυγατέρα, η Σοφία, σκοτώθηκε το 2002 σε τροχαίο δυστύχημα στη Λάρνακα. Ήταν 17 χρόνων. «Ούτε στην κηδεία της κόρης του δεν παρευρέθηκε αυτός ο κύριος. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, ούτε μ’ ενδιαφέρει», είπε με πόνο ψυχής η Μαρίνα Παράσχου. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους ο Μουσταφά δεν εργαζόταν και δεν συνεισέφερε οικονομικά στην οικογένεια. Τα μικρά παιδάκια μεγάλωσαν ουσιαστικά με τη φροντίδα της μητέρας, του παππού και της γιαγιάς τους. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα παιδάκια αντιμετώπισαν προβλήματα… ασιτίας εξαιτίας της αδιαφορίας του πατέρα. Σήμερα και τα τρία παιδιά του Μουσταφά και της Μαρίνας έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες με παιδιά. Κανένα απ’ αυτά δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 59χρονο πατέρα τους.
Ένας γάμος-κόλαση
Σε αυτό τον γάμο, ο Σαΐφ δεν δούλεψε ποτέ και δεν πρόσφερε έστω και μια λίρα στην οικογένειά του. Διέμεναν όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι των γονιών της στην Ορόκλινη και τους συντηρούσε ο πατέρας της.
Το ότι δεν δούλευε ο Σαΐφ, όμως, δεν ήταν το μεγαλύτερό του πρόβλημα. Έκανε χρήση ναρκωτικών και όταν δεν υπήρχαν χρήματα για τη δόση του ξεσπούσε βίαια εναντίον των παιδιών, της γυναίκας του, όλων όσοι ζούσαν στο πατρικό της σπίτι.
Έχοντας εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και υπό το στερητικό σύνδρομο που του προκαλούσε η έλλειψη της δόσης του, αυτές οι βίαιες επιθέσεις, όπως τις περιέγραψε η Μαρίνα, προκαλούσαν φρίκη. Τυφλωμένος από τα πάθη του, επιχειρούσε συχνά να σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά του με τον πιο στυγνό τρόπο και όχι απλώς να βιαιοπραγήσει σε βάρος τους.
Περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση των δίδυμων θυγατέρων του, το ζεύγος χώρισε. Το 1989.
Στα υπόλοιπά του, ο Σαΐφ, αποτελούσε μια εξίσου προβληματική κατάσταση για το σπίτι της Μαρίνας. Η επταετής συμβίωση μαζί του, σημαδεύτηκε με 4-5 απελάσεις από το νησί μας, λόγω είτε πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως επικίνδυνο πρόσωπο, ή λόγω εμπλοκής του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στην Κύπρο.
Όταν απελαυνόταν από την Κύπρο, συνήθως εξέτιε ποινές φυλάκισης στη χώρα του την Αίγυπτο και μετά, με πλαστά έγγραφα κατόρθωνε να επιστρέφει στο νησί.
Άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν
Ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γιασέρ Αραφάτ και της οργάνωσής του PLO. Για τον λόγο αυτό είχε εκτίσει σε κάποια περίοδο της ζωής του τετραετή φυλάκιση στη Συρία, η οποία σε κάποιο στάδιο ήταν αντίπαλος για το PLO. Καυχιόταν ακόμη ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ σε κάποια δράση του είχε δεχθεί σφαίρα στον θώρακά του, τα σημάδια της οποίας επεδείκνυε. Υποστήριζε, ακόμα, πως διετέλεσε αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού.
Ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά φέρει επίσης στο σώμα του διάφορα τατουάζ-σύμβολα, που φαίνεται να σχετίζονται με το σκοτεινό παρελθόν του -θέμα στο οποίο, αξίζει να αναφερθεί, έκανε λόγο και η Αστυνομία παρουσιάζοντας τον ύποπτο στο Δικαστήριο την Τετάρτη και αναφέροντας ότι θα διερευνηθεί ο συμβολισμός αυτών των τατουάζ.
«Ήμουν σίγουρη από τα τατουάζ, κάποια αντικείμενα και ένα για το οποίο δεν θέλω να πω δημόσια τι ήταν, πως αυτός ο άνθρωπος είχε σχέση με σκοτεινά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Παράσχου.
Τόνισε ακόμη ότι ισχυρή πεποίθησή της, από τη ζωή που πέρασε με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, είναι πως «πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άτομο», εξηγώντας ότι εννοεί την εξτρεμιστική δράση του 59χρονου.
«Να μας σεβαστεί»
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου