Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αυξάνεται ταχύτατα ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Ευρώπη



ΣYμφωνα με διάφορες στατιστικές έρευνες, οι Χριστιανοί (ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, κ.ά.) αποτελούν την πολυπληθέστερη θρησκευτική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο παγκόσμιου πληθυσμού 7,35 δις ατόμων το 2015, οι Χριστιανοί εκτιμώνται σε 2,4 δις και ακολουθούν οι Ισλαμιστές με 1,7 δις πιστούς, οι άθρησκοι (άθεοι) με 1,1 δις οπαδούς, οι Ινδουιστές με 1,05 δις θρησκευόμενους, οι Βουδιστές με 350 εκατ. οπαδούς, κ.λπ. Λόγω του διογκούμενου μεταναστευτικού-προσφυγικού ρεύματος από ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στη σημερινή μας ανάλυση θα ασχοληθούμε με την κατανομή των μουσουλμάνων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η λέξη “Ισλάμ” είναι αραβική και σημαίνει “υποταγή”. Οι ισλαμιστές (μουσουλμάνοι) με τη λέξη Ισλάμ εννοούν την “υποταγή του ατόμου στο Θεό” (στον Αλλάχ). Το άτομο που αποδέχεται τη θρησκεία του Ισλάμ ονομάζεται “μουσουλμάνος” (Muslim), δηλαδή υποταγμένος στον Αλλάχ. Γι’ αυτό, από θρησκευτικής άποψης οι λέξεις Ισλαμιστής και Μουσουλμάνος θεωρούνται συνώνυμες.

Παρατηρήσεις: Τα στοιχεία του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προέρχονται από τη Eurostat και αφορούν το έτος 2015. Ο πληθυσμός των μουσουλμάνων στις διάφορες χώρες της ΕΕ έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, αξιοποιώντας τις εκτιμήσεις ορισμένων αξιόπιστων ερευνητικών μελετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα, το 2015 σε σύνολο πληθυσμού 511.465.000 κατοίκων στις 28 χώρες της ΕΕ, τα 25.062.000 ήταν μουσουλμάνοι (ισλαμιστές). Οι ιστορικές ρίζες της Ευρώπης με τον Ισλαμισμό είναι βαθιές και άρρηκτα συνδεδεμένες με την εποχή της αποικιοκρατίας, όπου πολλές μουσουλμανικές χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για αρκετούς αιώνες υπήρξαν αποικίες της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, κ.λπ. Για παράδειγμα, η Ινδία υπήρξε η μεγαλύτερη αποικία της Μ. Βρετανίας, με συνέπεια οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που κατοικούν στη χώρα να προέρχονται από την Ινδία. Στη Γαλλία οι περισσότεροι ισλαμιστές είναι από την Αλγερία, χώρα που υπήρξε μια από τις σημαντικότερες γαλλικές αποικίες. Επίσης, οι στενοί δεσμοί της Γερμανίας με την Τουρκία από το τέλος του 19ου αιώνα, συνέβαλαν ώστε τουλάχιστον το 60% του μουσουλμανικού της πληθυσμού να είναι τούρκοι. 


Τα τζαμιά και οι αίθουσες προσευχής των μουσουλμάνων αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τα τζαμιά στη Γερμανία εκτιμώνται σε 2.500, στη Γαλλία ξεπερνούν τα 2.000, στη Μ. Βρετανία προσδιορίζονται σε 1.600, κ.λπ. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ εκτιμάται ότι υπάρχουν 7.000 τζαμιά και 5.000 αίθουσες προσευχής. Τα επαναστατικά κινήματα σε διάφορες ισλαμικές χώρες, που ευαγγελίζονταν το όραμα της Αραβικής Άνοιξης, προσδοκούσαν στην εδραίωση της δημοκρατίας. Στα κινήματα αυτά παρεισέφρησαν εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις σαν την Αλ Γκάιντα, με τελική κατάληξη την κοινωνική αποδιοργάνωση και την αναρχία. Τα κινήματα που εξέφραζαν την Αραβική Άνοιξη, αντί να οδηγήσουν στην εγκαθίδρυση δημοκρατικών συστημάτων, μετεξελίχτηκαν σε αιμοσταγή δικτατορικά καθεστώτα με ισλαμικό θεοκρατικό υπόβαθρο. 

Η μετανάστευση προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες από μουσουλμανικές χώρες, που συγκλονίζονται από εμφύλιους πολέμους και κοινωνικές αναστατώσεις, όπως Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Νιγηρία, Σουδάν Αλγερία, Πακιστάν, Υεμένη, κ.ά., προβλέπεται ότι θα διογκωθεί στο μέλλον. Οι ισχυρές χώρες της υφηλίου και βασικά ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, θα πρέπει να επιλύσουν το μεσανατολικό πρόβλημα, ώστε η ειρήνη να επικρατήσει στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές