Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Για πρώτη φορά η NASA κατέγραψε έκρηξη άστρου



Για πρώτη φορά στην ιστορία η NASA κατάφερε να καταγράψει την έκρηξη ενός άστρου.

Η καταγραφή του φυσικού φαινομένου συνέβη για πρώτη φορά και έλαβε χώρα 1,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Η έκρηξη που καταγράφηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ διήρκεσε 20 λεπτά και όπως αναφέρουν επιστήμονες το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να βοηθήσει να αντιληφθούμε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν.






H αποστολή Κέπλερ και η ανακάλυψη της... νέας Γης

Η αποστολή «Kepler» έχει ξεκινήσει από το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Σκοπός της NASΑ είναι η εξερεύνηση πλανητών σε άλλα ηλιακά συστήματα.

Η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη έγινε πριν 20 χρόνια. Με την αποστολή Kepler επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από χιλίων πλανητών, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 περιπτώσεις ακόμα, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το τηλεσκόπιο Κέπλερ προσφέρει τη δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα μεγάλα μυστικά του γαλαξία μας.

Μάλιστα, είχε βοηθήσει στην ανακάλυψη του κοντινότερου «ξαδέρφου» της Γης. Στην επίσημη ανακοίνωση οι ιθύνοντες τον αποκάλεσαν ως τον κοντινότερο «ξάδερφό» πλανήτη της Γης που έχει βρεθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο πλανήτης Kepler 452B έχει το ίδιο μέγεθος με την Γη και είναι βραχώδης. Επίσης έχει την ιδανική απόσταση από τον «ήλιο» που βρίσκεται στον γαλαξία του για να φιλοξενήσει ζωή. Για την ακρίβεια έχει ακριβώς την ίδια απόσταση με αυτή που έχει ο πλανήτης Γη από τον Ήλιο.

Το μέγεθος του νέου πλανήτη είναι παρόμοιο με αυτό της Γης όπως επίσης και το ηλιακό σύστημα στο οποίο βρίσκεται. Ο Kepler 452B είναι ηλικίας 6 δισεκατομμυρίων ετών ενώ λαμβάνει 10% περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο του απ΄ ότι η Γη. Ένα έτος στον πλανήτη ολοκληρώνεται σε 380 μέρες ενώ στη Γη είναι 360.

Είναι πολύ πιθανό στον πλανήτη να υπάρχουν νερό και σύννεφα. Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό να φιλοξενεί ζωή οποιασδήποτε μορφής. Τονίζουν μάλιστα πως και να έχει εξαφανιστεί, σίγουρα υπάρχουν κατάλοιπα που θα δώσουν νέα «τροφή» στο έργο τους και στον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές