Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Χωριό θάφτηκε κάτω από τοξική λάσπη



Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ένα χωριό στη νοτιοανατολική Βραζιλία, το οποίο θάφτηκε κάτω από τοξική λάσπη, μετά από γιγαντιαία κατολίσθηση που σημειώθηκε λόγω της ρήξης φράγματος σε ορυχείο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στο χωριό Μπέντο Ροντρίγκες είναι 17 νεκροί, περισσότεροι από 50 τραυματίες και περίπου 40 αγνοούμενοι ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση περιμετρικά του χωριού.

Το φράγμα του Φουντάο στο οποίο εργάζονταν 25 άνθρωποι συγκρατούσε τοξική λάσπη από μεταλλευτικά απόβλητα σε μια έκταση αντίστοιχη με 10 γήπεδα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδικάτου μεταλλωρύχων Ρονάλντο Μπέντο. Για άγνωστο ακόμα λόγο, το φράγμα υποχώρησε απελευθερώνοντας έναν χείμαρρο λάσπης η οποία απλώθηκε σε έκταση δύο χιλιομέτρων στην κοιλάδα μέχρι το χωριό.







Ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της πολιτείας γνωστοποίησε ότι 122 σπίτια θάφτηκαν κάτω από έναν χείμαρρο λάσπης και 150 άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε δημοτικό γυμναστήριο στη Μαριάνα, την πλησιέστερη πόλη, σε απόσταση 20 χλμ.

Οι γειτονικές πόλεις Ούρο Πρέτο και Μαριάνα έστειλαν αμέσως πυροσβέστες και ασθενοφόρα, βοηθώντας κατοίκους του Μπέντο Ροντρίγκες να απομακρυνθούν από τον τόπο της καταστροφής και να καταφύγουν στους κοντινούς λόφους.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρόσφερε τη βοήθεια του στρατού και της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές