Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Γιγαντιαία Επίθεση από χάκερ δέχονται 3 ελληνικές τράπεζες - Ποιοι είναι;



Σε κατάσταση ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες καθώς χάκερς προσπαθούν, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής, να ρίξουν τα συστήματά τους προκαλώντας γενικό συναγερμό.

Είναι ενδεικτικό ότι με το σοβαρό αυτό θέμα ασχολούνται τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερς που πραγματοποιούν την επίθεση, προέρχονται από τη Ρωσία, είναι πάνω από 30 άτομα και ζητούν λύτρα σε bitcoin.

Αυτή είναι η συμμορία των χάκερ που ζητούν λύτρα σε bitcoin

Η ομάδα hacker Armada Collective έχει αναστατώσει το σύστημα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών από την Πέμπτη το απόγευμα. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα απειλεί τράπεζες.

Οι Armada Collective έκαναν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο, όταν μέσω e mail ζητούσαν λύτρα σε bitcoins προκειμένου να μην χακάρουν ελβετικές εταιρείες.




Πως λειτουργούν

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν λέγεται DoS attack. Πρόκειται για επιθέσεις μέσω υπολογιστή, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχθεί άλλες συνδέσεις και να μην μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές