Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο ατελείωτος Γολγοθάς της τετραπληγικής Μαρίας από την Πάτρα



Τέλος δεν έχει το μαρτύριο που βιώνει η τετραπληγική Μαρία από την Πάτρα και η οικογένειά της, περιμένοντας μάταια βοήθεια από το κράτος που τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία στο Γολγοθά που ανεβαίνουν.

Η Μαρία είναι 100% παραπληγική και τα έξοδα για την θεραπευτική της αγωγή είναι υπέρογκα. Ωστόσο, οι γονείς της δεν έχουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ανάπηρης κόρης τους ενώ το Υπουργείο Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το παρελθόν δεν χρηματοδοτούσαν πλήρως την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, στερώντας έτσι από την άτυχη κοπέλα τα ανακουφιστικά φάρμακα που πρέπει να λαμβάνει σε καθημερινή βάση.

Μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες του πατέρα της, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να πραγματοποιήσει ακόμη και απεργία πείνας για να εισακουστούν οι κραυγές της αγωνίας του, το κράτος είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της πανάκριβης θεραπείας της.

Οι υποσχέσεις, όμως, έμειναν στα λόγια με αποτέλεσμα ο απελπισμένος πατέρας να φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Έτσι, κ. Νίκος Πουλκουρτζής πήρε μαζί του την κόρη του και μετέβη για πολλοστή φορά στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις φρούδες ελπίδες που του έδωσαν.

Εκεί, ξάπλωσε την 30χρονη στον καναπέ της υπηρεσίας και μαζί με μέλη του σωματείου των οικοδόμων θύμισε πάλι στην Πολιτεία την εγκληματική αδιαφορία της.

Αφού εξέφρασε τα έντονα παράπονά του στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δ. Παναγιωτόπουλο, έλαβε πάλι τις… γνωστές υποσχέσεις
ότι θα μεταβιβάσει την δραματική έκκλησή του για βοήθεια στην κεντρική ηγεσία.

Μέχρι τότε, η Μαρία θα παραμένει χωρίς φάρμακα στο κρεβάτι που καθηλώθηκε πριν από χρόνια εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), είχε απαντήσει αρνητικά, στην του κ. Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Στη συνέχεια, όμως, μετά την απεργία πείνας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, είχε φτάσει έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο γινόταν γνωστό πως τα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για την διατροφή της θα δίδονται αρχικά δωρεάν – μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης – από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Πάτρας.

Επί της υπόθεσης είχε παρέμβει και ο τότε υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας να ρυθμιστεί το ζήτημα. Ωστόσο, το θέμα έμεινε εκεί και η Μαρία παρέμεινε αβοήθητη, με αποτέλεσμα αυτή και η οικογένειά της να παραμένουν όλο αυτό το διάστημα στο ίδιο έργο θεατές.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές