Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί στα αρμενο-τουρκικά σύνορα



Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ , τα οποία επικαλούνται πηγές εντός του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, o Πρόεδρος Β. Πούτιν σήμερα το πρωί διέταξε την ρωσική επίλεκτη 58η Στρατιά , η οποία έχει έδρα τον Βόρειο Καύκασο , να αναπτύξει άμεσα , συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αεράμυνας, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων , άρματα μάχης και πυροβολικό , στα Τουρκο-Αρμενικά σύνορα.

Η μετακίνηση αυτή αφορά συνολικά περίπου 7.000 ρωσικό στρατιωτικό, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο , η σχετική άδεια από την Αρμενία για την μαζική ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία υπάρχει. Άλλωστε προβλέπεται και στην πρόσφατη κοινή αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Αρμενίας , για την δημιουργία κοινού συστήματος αεράμυνας.

Η συμφωνία αυτή υπεγράφη από τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου και θα πάρει « σάρκα και οστά» αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ .

Η Αρμενία, αποτελεί το πιο σημαντικό μέλος του νέου ενιαίου συστήματος αεράμυνας της Ρωσίας.
Η ουσία όμως είναι ότι η μετακίνηση δυνάμεων στην Αρμενία , δίνει το στρατηγικό πλεονέκτημα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να είναι σε θέση να απειλήσουν την Τουρκία, από την «πίσω πόρτα» γεγονός που θα προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα .

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι δυνάμεις, διαθέτουν συντάγματα πυραύλων S-400 Triumf (ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου EW Krasuha-4, το οποίο δύναται να « σβήσει τα φώτα» και να δώσει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο πάνω στο 85 τοις εκατό της τουρκικής επικράτειας .

Oι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας «μυρίζουν πλέον μπαρούτι» με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εάν η Δύση θέλει να τεστάρει τον Ρώσο Πρόεδρο πράττει λάθος διότι η Μόσχα «σκέπτεται και κινείται» ως υπερδύναμη. Εκτιμάται ότι και η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εμπλακεί σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο Ρωσίας και Τουρκίας λόγω του ΝΑΤΟ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές