Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βλέπουμε το μέλλον και προβλέπουμε – Τι θα κάνουν τα μεγάλα αστέρια ως προπονητές



Όλοι όσοι ασχολούμαστε και αγαπάμε το ποδόσφαιρο, είναι γνωστό πως κρύβουμε μέσα μας έναν προπονητή. Πόσο μάλλον οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και μάλιστα αυτοί που ηγούνται των μεγαλύτερων και πιο ιστορικών συλλόγων του κόσμου, όπως ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Το Top eleven χρησιμοποιώντας την φαντασία του, αλλά και τη βοήθεια της τεχνολογίας (φώτοσοπ) μας έδειξε σε εικόνες πως θα είναι τα σημερινά μεγάλα αστέρια στο μέλλον, ως προπονητές. Εμείς θα το πάμε όμως ένα βήμα πιο μακριά και θα σας αποκαλύψουμε και τι ακριβώς κάνουν από τους πάγκους. Διαβάστε λοιπόν τι έχουν πετύχει σαν προπονητές στο μέλλον οι σημερινοί αγαπημένοι σας ποδοσφαιριστές.



Τιερί Ανρί – Άρσεναλ 2035


Ο Βενγκέρ αποσύρθηκε από την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2017 και προπονητής ανέλαβε ο Τιερί Ανρί που πλέον βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας 18 χρόνια. Στην 1η του χρονιά η ομάδα του Λονδίνου δεν καταφέρνει να βγει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως την επόμενη σεζόν κατακτά το νταμπλ. Στην 5η του σεζόν στον πάγκο, η Αρσενάλ τερματίζει τη χρονιά αήττητη, σπάζοντας το ρεκόρ του Βενγκέρ από το 2003. Φτάνει σε αρκετούς Ευρωπαϊκούς τελικούς, όμως δεν καταφέρνει να σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν από δέκα χρόνια όμως ο Ανρί δήλωσε πως το Emirates είναι μικρό και παλιό. Έτσι χτίζεται το Emirates II, το πιο υπερσύγχρονο γήπεδο 100.000 θέσεων και η ομάδα ρίχνει όλα της τα χρήματα εκεί. Ο Ανρί δεν χαλάει λεφτά για μεταγραφές, πουλάει τους καλούς παίκτες που έχει σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Σίτυ, οι οπαδοί γκρινιάζουν και το σύνθημα «In Henry we believe» έχει πάψει πια να ακούγεται στις εξέδρες. Ο μάνατζερ της Άρσεναλ δηλώνει πως θα αποσυρθεί σε δύο χρόνια και την θέση του θα πάρει ένας Γάλλος που ανακάλυψε ο ίδιος σαν προπονητής της Άρσεναλ, υπήρξε το μεγάλο αστέρι της ομάδας και τώρα πλέον ξεκινά την προπονητική του καριέρα.



Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Άγιαξ 2035



Είναι η πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Άγιαξ, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχει να πάρει 20 χρόνια πρωτάθλημα στην Ολλανδία. Ο Ιμπραϊμοβιτς αναλαμβάνει σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι η μοναδική λύση για να γίνει και πάλι μεγάλη ομάδα ο «Αίαντας». Στην προετοιμασία η ομάδα του χάνει σε ένα φιλικό και ο Ιμπραϊμοβιτς κάνει τα αποδυτήρια ... πολεμική ζώνη φωνάζοντας στους παίκτες πως είναι «ένα τσούρμο καραγκιοζάκια, αλλά μαζί μου θα γίνεται όλοι παιχταράδες». Η επιστροφή του στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά, αφού προκαλεί άπαντες με τις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως επιτέλους με την επιστροφή του ο θεσμός θα βρει την χαμένη του δόξα. «Τι νόημα είχε αυτή η διοργάνωση έως τώρα;» αναρωτιέται ο Ζλάταν στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, που αποκαλύπτει επίσης το ... πλάνο του «Μια χρόνια θα μείνω προπονητής. Θα τα πάρω όλα και μετά θα φύγω». Στο πρώτο του επίσημο ματς στο πρωτάθλημα ο Αγιαξ κερδίζει 3-0 εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Αϊτχόβεν, ενώ στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίσει την Μπάγερν με 2-1 με τον Ζλάταν να δηλώνει πως στο σπίτι του υπάρχει ήδη έτοιμος χώρος για τα τρόπαια, τα οποία καλό θα ήταν να του απονεμηθούν νωρίς γιατί έχει αρχίσει να... ψιλοβαριέται κιόλας.



Τότι – Ρόμα 2035


Ο 59χρονος Τότι αναλαμβάνει την Ρόμα ως ... παίκτης – προπονητής. Έχει κάνει 12 ανανεώσεις συμβολαίων με την ιταλική ομάδα και στην τελευταία, το καλοκαίρι του 2035 έχοντας φτάσει τις 1091 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ιταλίας, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να σταματήσει ενώ βρίσκεται τόσο κοντά στο... 1100. Ο τελευταίος προπονητής της Ρόμα έθεσε θέμα «ή αυτός ή εγώ» με τους οπαδούς να παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Τότι, ο οποίος τόνισε πως είναι πλέον καιρός να κοουτσάρει ο ίδιος τον εαυτό του. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία επαγγελματίας παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην αρχή της σεζόν τόνισε πως «Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Πιστεύω πως μπορώ να διεκδικήσω μία ακόμα, τελευταία κλίση στην Εθνική Ιταλίας». Συμπαίκτης του και σέντερ φορ στη Ρόμα αγωνίζεται ο γιος του, Κριστιάν, που είναι μόλις 30 ετών.


Μέσι -2030 Μπαρτσελόνα και Ρονάλντο - 2030 Ρεάλ


Μέσι ή Ρονάλντο; Όσοι νόμιζαν πως είχαν ξεμπερδέψει με αυτό ερώτημα στο παρελθόν, το... βρήκαν και πάλι μπροστά τους όταν το 2025, όταν οι δύο νέοι προπονητές ανέλαβαν τις ομάδες στις οποίες έγραψαν ιστορία ως ποδοσφαιριστές. Ο Μέσι την Μπαρτσελόνα και ο Ρονάλντο την Ρεάλ. Πέντε χρόνια μετά κι όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ψάχνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής;»

Ο Μέσι έχει κατακτήσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο. Ο Ρονάλντο δύο Τσάμπιονς Λιγκ, τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο. Η Μπαρτσελόνα έχει κατά μέσο όρο 3,46 γκολ ανά παιχνίδι, η Ρεάλ έχει 3,47 γκολ ανά παιχνίδι. Η Μπάρτσα δέχεται 1,2 γκολ ανά ματς, η Ρεάλ 1,3 γκολ ανά ματς, Ο Μέσι έχει 280 νίκες, 25 ισοπαλίες και 2 ήττες, ο Ρονάλντο έχει 278 νίκες, 26 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η Μπαρτελόνα σκοράρει συνήθως στο πρώτο δεκάλεπτο των αγώνων, η Ρεάλ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο μεταξύ από το 2020 η ΦΙΦΑ έχει θεσπίσει το «χρυσό παπούτσι» για προπονητές με τον Μέσι να κατακτά τρία και τον Ρονάλντο δύο, κάτι που οδήγησε τον Πορτογάλο προπονητή σε έκρηξη, σημειώνοντας πως κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με τον «Χαιδεμενο προπονητή της ΦΙΦΑ»...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές