Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Δεν θα πονάω όταν πάω στον ουρανό»: 40 χρόνια μετά, «το κορίτσι της ναπάλμ» υποφέρει ακόμα



Μπορεί να έχουν περάσει 40 χρόνια από την ημέρα που έπεφταν οι ναπάλμ και το κορίτσι να έγινε γυναίκα, ωστόσο τα τραύματα στην ψυχή και το σώμα της παραμένουν.

Η φωτογραφία της 9χρονης τότε Kim Phuc έκανε τον γύρο όλου του κόσμου δείχνοντας την φρίκη του πολέμου. Το κοριτσάκι απαθανατίστηκε να τρέχει έντρομο και ολόγυμνο, κλαίγοντας γοερά προκειμένου να ξεφύγει από τις ναπάλμ που είχε ρίξει κατά λάθος ένα βιετναμέζικο στρατιωτικό αεροσκάφος στο χωριό της Trang Bang, κοντά στη Σαϊγκόν, στα νότια της χώρας.

Εκείνη τη μέρα το δέρμα της καιγόταν κατά το ένα τρίτο. Συγχωριανοί της, που υπέστησαν εγκαύματα από την ίδια αιτία στο 10% του κορμιού τους, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Πέρασαν σαράντα χρόνια από τότε. Η Phuc έχει πλέον δύο παιδιά και ζει μόνιμα στον Καναδά. Πρόσφατα ξεκίνησε μια σειρά από θεραπείες λέιζερ στο Μαϊάμι, έτσι ώστε να ομαλοποιήσει και να μαλακώσει το ουλώδες δέρμα με το οποίο ζει 40 χρόνια. Η θεραπεία αυτή υπόσχεται να την ανακουφίσει από τους φρικτούς πόνους από τους οποίους υποφέρει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί.

«Τόσα χρόνια νόμιζα ότι δεν θα έχω ουλές και πόνο, μόνο όταν θα είμαι στον ουρανό», δήλωσε η ίδια μιλώντας στην εφημερίδσα Guardian. «Αλλά τώρα, ο ουρανός ήρθε στη γη για μένα. Ίσως να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Και είμαι ευγνώμων», πρόσθεσε χωρίς να πτοείται από την «άβολη», όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία.

Ο γιατρός της, δήλωσε ότι η Phuc θα χρειαστεί μια σειρά από επτά θεραπείες κατά τη διάρκεια εννέα μηνών. Αυτές οι θεραπείες, θα ανακουφίσουν και τους πόνους από τους οποίους υποφέρει η γυναίκα, ανέφερε στην εφημερίδα Guardian.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές