Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία – Βροχές, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες σε όλη τη χώρα



Σαρώνει όλη τη χώρα η κακοκαιρία με τους δρόμους να έχον μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Τραγικές συνέπειες φαίνεται πως είχε η σημερινή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας άντρας ηλικίας 50 ετών ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι.

Η 70χρονη μητέρα του, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο Μενίδι, ενώ όπως αναφέρει η πυροσβεστική ο δρόμος ήταν πλημμυρισμένος. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο άντρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του και όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, ήδη νεκρός. Η μητέρα του, ηλικίας 70 ετών, διακομίσθη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στην Πετρούπολη, μία 70χρονη παρασύρθηκε από ρέμα και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.






Ανεμοστρόβιλος στα βόρεια προάστια

Το πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα μας απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα φάνηκε σήμερα που από το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς. Τα προβλήματα πολλά σε όλη την χώρα, με την Αττική να είναι στο μάτι του κυκλώνα στην κυριολεξία και να καταγράφονται ακόμα και ανεμοστρόβιλοι! Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στην περιοχή όπου βρίσκονται τα Τουρκοβούνια και το Παλαιό Ψυχικό.


Τα καιρικά φαινόμενα έπιασαν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστη την Αττική. Ειδικά στα δυτικά από την Ελευσίνα ως τα Λιόσια και το Μενίδι η καταιγίδα δημιούργησε δεκάδες προβλήματα.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο:

iraklio










Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Καματερό

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας το πρωί στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.




Σοβαρά προβλήματα στην Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές