Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ελληνική κρίση μέσα από τα μάτια του Reuters: Πως ζει μια οικογένεια το 2017



Μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης που μαστίζουν την Ελλάδα, πολλοί συμπολίτες μας έχουν επηρεαστεί και δοκιμάζονται καθημερινά.

Με αυτούς τους ανθρώπους ασχολήθηκε το Reuters και κατέγραψε πως βιώνει την κρίση μια ελληνική οικογένεια.

Η οικογένεια του Αργυρού είναι παραδειγματική της φτώχειας στην Ελλάδα μετά από όλα αυτά τα χρόνια λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Πέντε χρόνια πριν, εγκατέλειψαν την Λέρο για να μετακομίσουν στην Αθήνα και πλέον είναι παγιδευμένοι σε έναν φαύλο κύκλο ανεργίας και χρεών.

Ο 35χρονος Κώστας Αργυρός δουλεύει περιστασιακά και η 30χρονη σύζυγος του, Όλγα, είναι νοσοκόμα και άνεργη για σχεδόν μία δεκαετία.

Ζουν σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα μόλις 49 τετραγωνικών μέτρων με τα τέσσερα μικρά παιδιά τους και καίνε ξύλα το χειμώνα για να ζεσταθούν. Το φαγητό μαγειρεύεται σε μια μικρή κουζίνα αερίου και το ζεστό νερό είναι σπάνιο.

Το βράδυ το μόνο φως, που φωτίζει το σπίτι είναι η γαλάζια λάμψη της οθόνης της τηλεόρασης, από φόβο μήπως μεγαλώσουν κι άλλο τα χρέη. Οι λάμπες μόλις πέντε βολτ, παρέχουν μια αχνή λάμψη. Η ζωή που ονειρεύονταν φαίνεται να είναι πολύ μακρινή.

«Ήρθαμε εδώ για ένα καλύτερο μέλλον» είπε η Όλγα. «Αλλά τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο».












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές