Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου που δεν έχουν απαντηθεί



11η Σεπτεμβρίου – Πικρές αλήθειες για την επίθεση που άλλαξε τον κόσμο που συζητιούνται μέχρι και σήμερα.

Γιατί δεν σηκώθηκαν τα μαχητικά να καταρρίψουν τα Boeing;

Εδώ επιμένει ο μύθος, προϋποθέτοντας τη συνωμοσία. Η αλήθεια είναι πως μόλις 14 μαχητικά ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 28 κοντινές αεροπορικές βάσεις. Μιλάμε εξάλλου για μια εποχή που δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης ενημέρωσης για τέτοιες διαδικασίες. Όλοι περίμεναν άλλωστε πως οι αεροπειρατές θα κατέθεταν τα αιτήματά τους, όπως συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει στις αεροπειρατείες του πλανήτη, κι έτσι δεν δόθηκε ποτέ εντολή κατάρριψης.

«Έπρεπε [ο Πύργος Ελέγχου] να σηκώσει κυριολεκτικά το τηλέφωνο και να μας καλέσει», είπε ο ταγματάρχης Ντάγκλας Μάρτιν της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης. Δεν τους κάλεσαν γιατί δεν πίστευαν πως θα έριχναν τα αεροπλάνα πάνω σε κτίρια. Και η ίδια η κατάρριψη άλλωστε δεν είναι πολιτική ρουτίνας για κάθε χαμένο ή κατειλημμένο αεροσκάφος.

To Empire State Building δεν γκρεμίστηκε το 1945 όταν συνετρίβη πάνω του ένα βομβαρδιστικό B-25, γιατί λοιπόν έπεσε σαν χάρτινος πύργος το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου;



Οι συγκρίσεις των δυο κτιρίων έχουν νόημα μόνο στα συμωμοσιολογικά μυαλά. Το Empire State Building ήταν κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα με χοντρή εξωτερική τοιχοποιία, σχεδόν τετραπλάσιας πυκνότητας σε σχέση με τους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν το 1970 με μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική φιλοσοφία. Ο δικός του φέρον πυρήνας ήταν στο κέντρο, περιβαλλόμενος από έναν λεπτό εξωτερικό τοίχο.

Η φωτιά από την κηροζίνη δεν θα μπορούσε να λιώσει το ατσάλι, κι έτσι οι πύργοι γκρεμίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη

Οι φωτιές δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ καυτές για να λιώνουν το ατσάλι, αν κι αυτό είναι σχεδόν αδιάφορο για την κουβέντα μας. Γιατί ο χαλύβδινος σκελετός το μόνο που πρέπει να χάσει είναι λίγη από τη δοκιμή αντοχή του ώστε να καταρρεύσει το κτίριο σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η θερμοκρασία της φωτιάς ανέβηκε στους 1.000 βαθμούς Κελσίου, ένα σημείο καμπής όπου το ατσάλι χάνει το 90% της δύναμής του. Η κηροζίνη απλώθηκε άλλωστε πάνω από όλα, έπιπλα, κουρτίνες, χαρτιά, δημιουργώντας μια πύρινη κόλαση που κράτησε περισσότερο από τη φωτιά από τα καύσιμα.

Πύραυλος χτύπησε το Πεντάγωνο, όχι αεροπλάνο


Κάποιες χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες είδαν ζωντανά το αεροσκάφος να συντρίβεται στο Πεντάγωνο, την ίδια ώρα που τουλάχιστον δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης τηλεφώνησαν στους οικείους τους να τους ενημερώσουν για την αεροπειρατεία. Κι όμως, οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως οι τρύπες στο πεντάγωνο κτίριο παραήταν μικρές για να έχουν γίνει από Boeing 757. Πιθανώς δεν καταλαβαίνουν πως τα φτερά είχαν κοπεί από το αεροπλάνο πριν αυτό χτυπήσει στην πρόσοψη του Πενταγώνου.

Κι αυτό ήταν στην ουσία σωτήριο για το κτίριο, καθώς τα φτερά κρατούν ένα καλό ποσοστό της κηροζίνης. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον το 1/5 του καυσίμου χύθηκε εκτός Πενταγώνου. Επίσης, εξαιτίας του οπλισμένου σκυροδέματος του σκελετού, το εξωτερικό του αεροπλάνου σχεδόν εξαϋλώθηκε. Είπαν χαρακτηριστικά πως το Boeing μπήκε στο κτίριο περισσότερο ως υγρό παρά ως στερεό. Πολλά τμήματα από την άτρακτο του μοιραίου αεροπλάνου ανασύρθηκαν ωστόσο από το σημείο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές