Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Οι Τούρκοι ζητάνε τώρα και μουσουλμανικό νεκροταφείο μέσα στην Αθήνα



Σε άρθρο της με τίτλο «Είναι λυπηρό να μην υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα» η σελίδα τουρκική yenisafak γράφει:
«Οι μετανάστες στην ελληνική πρωτεύουσα πρέπει να θάψουν τα σώματα των συγγενών τους σε άλλες πόλεις, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.»

Οι οικογένειες των μεταναστών από τις χώρες της Μεσης Ανατολής που έφυγαν από τον πόλεμο για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα υποφέρουν λόγω της έλλειψης νεκροταφείου για μουσουλμάνους στην Αθήνα.

‘Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πάω στην κηδεία του μωρού μου. Ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Muhammed Leggar, ένας 33χρονος παλαιστίνιος πρόσφυγας που εγκατέλειψε το Αλέπο, τη Συρία, μετά το θάνατο του αγέννητου παιδιού στην Αθήνα.


Το σώμα του αγέννητου παιδιού του Leggar θάφτηκε στην πόλη της Κομοτηνής – περίπου 750 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Οι ελληνικές αρχές απορρίπτουν το αίτημα των Μουσουλμάνων να χτίσουν ένα δικό τους νεκροταφείο στην πόλη, όπου ζουν περίπου 300.000 μουσουλμάνοι.

Οι μετανάστες καταλήγουν έτσι να στέλνουν τους νεκρούς τους σε πόλεις στα βορειοανατολικά της Ελλάδας, που έχουν υψηλότερο μουσουλμανικό πληθυσμό καθώς και μουσουλμανικά νεκροταφεία, με τη βοήθεια των ΜΚΟ.

Τα έξοδα για τη μεταφορά του παιδιού toυ Leggar – περίπου 1.500 € (1.760 δολάρια) – καλύφθηκαν από μια τοπική ΜΚΟ στην Αθήνα, η οποία αρνήθηκε να ονομαστεί γράφει η yenisafak.
‘Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε πολύ λυπημένοι. Πολλά όνειρα που είχαμε όταν ήρθαμε εδώ καταστράφηκαν. Ο Λέγκγκαρ δήλωσε απογοητευμένος, προσθέτοντας ότι δεν ξέρουν πού είναι το θαμμένο παιδί τους στην Κομοτηνή.

Η Αθήνα είναι επίσης η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, αν και αναμένεται ότι το πρώτο επίσημο τζαμί θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές