Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

«Όχι» των συμβολαιογράφων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς



Στον αέρα βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς είναι αδύνατον να ξεκινήσουν, τουλάχιστον πριν από το α’ τρίμηνο του νέου έτους.

Εξάλλου, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής του με την εταιρεία του λογισμικού, της αναγκαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πάνω στην οποία θα στηρίζεται η διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Η τρόικα πιέζει να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διαφορετικά απειλούν να ξεκινήσουν την αξιολόγηση μετά το Eurogroup του ερχόμενου Νοεμβρίου. Η αποχή από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των πέντε, έως τώρα, από τους εννέα συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας αρκεί για να καταδείξει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες ως προς τον χρόνο έναρξης των πλειστηριασμών είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Επιπρόσθετα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το α’ τρίμηνο του 2018, καθώς τα νομικά προαπαιτούμενα που προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θέτουν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Επίσης, τα ονόματα των συμβολαιογράφων που θα διεξάγουν πλέον πλειστηριασμούς από τα γραφεία τους γνωστοποιούνται εγκαίρως. Ακόμη, οι τράπεζες κατά κανόνα συνεργάζονται με συγκεκριμένους συμβολαιογράφους, ενώ οι τελευταίοι συνεργάζονται και με άλλους κρατικούς.

Αρχικά, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ήταν να ξεκινήσουν στα μέσα του περασμένου μήνα και έως την εκπνοή του έτους να έβγαιναν στο σφυρί περίπου 5.000 ακίνητα. Δηλαδή 1.250 περίπου κάθε μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές