Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τι θα πάθεις ανα πας διακοπές στη Βόρεια Κορέα



Ο Τζάστιν και η Άννα Γουίλιαμς από τον Καναδά έχουν ταξιδέψει σε πάνω από 100 χώρες. Ωστόσο αυτό που θα θυμούνται για καιρό είναι το ταξίδι τους στη Βόρεια Κορέα.

Όπως αποκαλύπτουν στο BusinessInsider σοκαρίστηκαν όταν είδαν πόσο στενά παρακολουθούνταν οι τουρίστες αλλά και πόσα λίγα πράγματα ήξεραν οι Βορειοκορεάτες για τις άλλες κουλτούρες.

«Είναι σαν να ταξιδεύεις σε άλλο κόσμο», λέει ο Τζάστιν που κατέγραψε φωτογραφικά το μοναδικό αυτό ταξίδι.



Πριν την άφιξη το ζευγάρι παρακολούθησε μία υποχρεωτική ενημέρωση στο Πεκίνο όπου ενημερώθηκαν τι επιτρεπόταν και τι δεν επιτρεπόταν να κάνουν από τη στιγμή που θα έφταναν στην Β. Κορέα. Για παράδειγμα ενημερώθηκαν να μην παίρνουν φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ παρά μόνο αν η εικόνα του ήταν σε όλο το κάδρο.



Όταν έτοιμοι να φύγουν επιβιβάστηκαν σε ένα Τουπόλεφ της Σοβιετικής εποχής όπου η εσωτερική διασκέδαση περιελάμβανε βίντεο που έδειχναν την ήττα Αμερικανών στρατιωτών από Βορειοκορεάτες στρατιώτες κατά την περίοδο του πολέμου της Κορέας.



Η φωτογραφία της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όταν προσγειώθηκαν οι κάμερες και τα τηλέφωνά τους υποβλήθηκαν σε εξονυχιστική έρευνα ενώ κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους μέχρι την αναχώρησή τους. «Το πιο τρομακτικό ήταν ότι ξέραμε ότι ήταν αδύνατο να φύγουμε από τη χώρα ακόμη και αν το θέλαμε».



Τους υποδέχθηκαν ξεναγοί ορισμένοι από την κυβέρνηση οι οποίοι παρακολουθούσαν το κάθε τους βήμα και αν ακολουθούσαν τους κανόνες και έναν οδηγό. Στις συνομιλίες που είχαν μαζί τους το ζευγάρι με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι δεν είχαν ακούσει τι είναι η πίτσα.



Μία άλλη παρατήρηση ήταν ότι δεν υπήρχαν οχήματα στην στους δρόμους στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ.



Στη συνέχεια τους πήγαν στο ξενοδοχείο Γιανγκακντό όπου σύμφωνα με τον Τζάστιν όλοι οι ξένοι πρέπει να μένουν στον 25ο όροφο. Δεν τους επιτρέπονταν να εγκαταλείψουν το χώρο για κανένα λόγο και χωρίς συνοδεία.



Αυτή είναι η Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο της Πιονγκγιανγκ. Εγκαινιάστηκε στα 70 γενέθλια του Κιμ ιλ Σουνγκ το 1982 και αποτελείται από 25.000 κομμάτια γρανίτη για κάθε μέρα της ζωής του μέχρι τότε.

Δύο πράγματα δεν μπορούν να σου ξεφύγουν στη Βόρεια Κορέα, όπως λένε, τα γιγαντιαία μνημεία και το στρατιωτικό προσωπικό.



Επίσης επισκέφθηκαν τον Αγαπητό Ηγέτη και τον Μεγάλο Ηγέτη τα αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Έπρεπε να γονατίσουν μπροστά τους και να καταθέσουν ένα μπουκέτο λουλούδια.



Επισκέφθηκαν ακόμη το Μνημείο που είναι αφιερωμένο την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών της Κορέας το 1946.



Το ζευγάρι ταξίδεψε τέσσερις ώρες για να βρεθούν στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Το μόνο που είδαν ήταν στρατιωτικά οχήματα και προσωπικό.



Το σύνορο των δύο χωρών ξεκινά στη γραμμή ανάμεσα στα δύο μπλε κτίρια. Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κάποτε είπε για το σημείο είναι το πιο τρομακτικό μέρος του κόσμου.



Την ξενάγηση έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη του Βορειοκορεατικού στρατού οι οποίοι τους τόνισαν ότι η Βόρειος Κορέα είναι έτοιμη να εξαπολύσει πυρηνικό πόλεμο κατά των Ιαπώνων και Αμερικανών Ιμπεριαλιστών.



Ήταν οι μόνοι Δυτικοί που βρίσκονταν εκεί και η ένταση ήταν μεγάλη. Πάραυτα κατάφεραν να μπουν σε ένα από αυτά τα μπλε σπιτάκια.

Πίσω στην Πιονγιάνγκ πήγαν σε λούνα παρκ στο οποίο έχει πρόσβαση η ελίτ της χώρας κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των συνοδών τους και στρατιωτών.



Όλα τα πανώ που έβλεπαν ήταν ζωγραφισμένα με το χέρι και αν και ήταν δύσκολο για τους Δυτικούς να τα αγοράσουν κατάφεραν να αποκτήσουν ένα σουβενίρ με τη βοήθεια γνωστών τους στην Κίνα.



Μάλιστα γιόρτασαν τα γενέθλια του Τζάστιν μαζί με τους ξεναγούς τους.



Στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχολείο όπου ενημερώθηκαν για την πρώτης τάξεως εκπαίδευση που παίρνουν οι μαθητές.



Προς τιμήν τους δεν έγινε μάθημα και παρακολούθησαν ρεσιτάλ χορού, υπό το βλέμμα του Κιμ ιλ Σουνγκ.



Ακόμη είδαν από κοντά τους εορτασμούς για την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών.



Για τον Τζάστιν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη όπου υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια βιβλία πολλά από τα οποία αναφέρονται στον Μεγάλο Ηγέτη και στον Αγαπητό Ηγέτη.



Για τον Τζάστιν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη όπου υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια βιβλία πολλά από τα οποία αναφέρονται στον Μεγάλο Ηγέτη και στον Αγαπητό Ηγέτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές