Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τούρκοι πράκτορες σε μυστική υπηρεσία στην Ελλάδα - Αποκαλύψεις Τούρκου δημοσιογράφου



Την δράση Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, θέτοντας σε επιφυλακή τις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Μάλιστα ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος, διερωτάται εάν οι άνδρες των Τούρκικων Μυστικών Υπηρεσιών, «ετοιμάζουν κάτι» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με ένα tweet στον προσωπικό λογαριασμό του ο Αμπντουλαχ Μποζκουρτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό και διατηρούσε πολύ καλές πηγές στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, αναφέρει τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών» και ο τούρκος δημοσιογράφος υποβάλλει και το ερώτημα εάν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απεργάζονται κάτι…».

Η πληροφορία αυτή, του Τούρκου δημοσιογράφου, ενδεχομένως να συνδέεται και με την επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Τουρκία, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο διαφυγής από το έδαφός της στην Ελλάδα, αξιωματικών, οι οποίοι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Πάντως, την ίδια ώρα, ειδικοί σε θέματα άμυνας διαβλέπουν ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο και εξηγούν στην εφημερίδα Guardian για ποιο λόγο αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη φορά.

Καταγραφή




Γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά και ποιοι οι κίδνυνοι


Πρόσφορο έδαφος για ατύχημα στο Αιγαίο βλέπουν ειδικοί σε θέματα άμυνας και εξηγούν στην εφημερίδα Guardian για ποιο λόγο αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη φορά.

Αυτό οφείλεται στην αδυναμία Ε.Ε. και ΝΑΤΟ να διαχειριστούν μια κρίση εάν συμβεί, αλλά και την απουσία -μέχρι στιγμής- ενός πλήρως λειτουργικού μηχανισμού ασφάλειας στην Ουάσιγκτον, που λειτουργεί συνήθως πυροσβεστικά σε τέτοιες καταστάσεις.

Το άρθρο ξεκινά με τη φράση ότι «αναζωπυρώνονται οι φόβοι για έξαρση της έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο μετά τη δήλωση του Ερντογάν ότι μπορεί να κάνει δημοψήφισμα και για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., αλλά και μετά τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, που είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση».

Στην συνέχεια το άρθρο καταγράφει την οργή του Τούρκου προέδρου για την απαγόρευση από Γερμανία και Ολλανδία σε αξιωματούχους του να κάνουν εκστρατεία υπέρ του «Ναι» σε εδάφη τους, την επιμονή του να χαρακτηρίζει «Ναζί» ευρωπαίους πολιτικούς, εφόσον συνεχίζουν να τον αποκαλούν δικτάτορα και ως τελευταίο δείγμα κορύφωσης της έντασης παραθέτει τις απειλές του Ερντογάν ότι προτίθεται να κάνει στην Τουρκία δημοψήφισμα τύπου Brexit για διακοπή των σχέσεων με την Ε.Ε. λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας ότι «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση».

«Έχουμε δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου, Μετά από αυτό μπορεί να κάνουμε ένα δημοψήφισμα ανάλογο του Brexit για τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη. Οποιαδήποτε απόφαση και να πάρει το έθνος θα την αποδεχθούμε. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δοκιμάστηκε η υπομονή μας η οποία έχει όρια όπως φάνηκε από τη συμπεριφορά κάποιων ευρωπαϊκών κρατών σε βάρος μας».

Και συνεχίζει το άρθρο: «Η εχθρότητα αυξάνεται και στις δύο πλευρές, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και έχουν συγκρουστεί για την Κύπρο το 1974 και παρολίγο να κάνουν πόλεμο για ένα νησί το 1996, με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη να εκφράζει πρόσφατα φόβους ότι η Τουρκία θα προκαλέσει “θερμό επεισόδιο” καθ’ οδόν προς το δημοψήφισμα… Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας εμποδίζονται εδώ και καιρό απ’ την Κύπρο και οι συνομιλίες για την επανένωση της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητας είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά έχουν κολλήσει κι είναι απίθανο να προχωρήσουν πριν το δημοψήφισμα.

Αλλά οι χειρότερες εντάσεις σημειώνονται στο Αιγαίο μαζί μ’ έναν κλιμακούμενο πόλεμο λέξεων. Μετά την ένταση για τους οκτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο – ένα αδιέξοδο που επιτάθηκε όταν το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσής τους- η εχθρότητα μετράται σε σχεδόν καθημερινές αερομαχίες μεταξύ οπλισμένων μαχητικών και εισβολές τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε ελληνικά ύδατα.

Η ελληνική πλευρά δεν ανησυχεί τόσο για ένα επεισόδιο εκ προθέσεως αλλά για ένα ατύχημα, που θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Διπλωμάτες και ειδικοί σε θέματα άμυνας εκφράζουν φόβους για ένα ατύχημα σε μια περίοδο που έμπειροι αξιωματικοί και πιλότοι τέθηκαν στο περιθώριο στις εκκαθαρίσεις που έγιναν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στην πίεση συμβάλλει κι η κλυδωνιζόμενη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας με στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς τη [Γηραιά] ήπειρο.

«Η ελληνική πλευρά δεν ανησυχεί τόσο για ένα επεισόδιο εκ προθέσεως αλλά για ένα ατύχημα, που θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο», δήλωσε στον Guardian ο δρ Θάνος Ντόκος, διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. «Η εθνικιστική έξαρση στην Τουρκία θα καθιστούσε δύσκολη την αποκλιμάκωση μιας τέτοιας κατάστασης»».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ερντογάν γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί τις ψήφους των εθνικιστών αμφισβήτησε την εγκυρότητα της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ ο ηγέτης των εθνικιστών Ντεβλέτ Μπαχτσελί το τράβηξε ακόμη παραπέρα «ισχυριζόμενος ότι αρκετά ελληνικά νησιά είναι υπό κατοχή και αντέδρασε οργισμένα όταν ο Καμμένος επισκέφθηκε τις Οινούσσες».

«Κάποιος πρέπει να πει σε αυτό το κακομαθημένο παιδί να μην δοκιμάζει την υπομονή μας. Αν οι Έλληνες θέλουν να πέσουν στη θάλασσα, αν θέλουν να τους κυνηγήσουμε είναι καλοδεχούμενοι, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1922. Αν δεν υπάρχει κάποιος τότε μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους μάθουμε πάλι ιστορία «.

Και το άρθρο καταλήγει: «Έλληνες αξιωματούχοι ανησυχούν ότι μια περαιτέρω απομάκρυνση της Τουρκίας απ’ την Ευρώπη θα προκαλέσει καταστροφή σε περίπτωση κρίσης. Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι “αγαπά τους Έλληνες” σε τελετή για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας δεν συνεισέφερε και πολλά στον κατευνασμό των φόβων ότι μέσα στη σύγχυση και το χάος που ταλανίζουν την κυβέρνησή του η Αθήνα θα μπορούσε να εξαρτηθεί απ’ τηνΟυάσιγκτον.

“Η Ελλάδα εξέφρασε τις ανησυχίες της στις ΗΠΑ”, είπε ο κ. Ντόκος. “Αλλά όταν δεν υπάρχει ένας πλήρως λειτουργικός μηχανισμός εθνικής ασφάλειας στην Ουάσιγκτον που συνήθως είναι ο πυροσβέστης σε τέτοιες καταστάσεις, όταν η επιρροή του ΝΑΤΟ είναι περιορισμένη και της ΕΕ ακόμη λιγότερη, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές