Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δεν γυρίζει η τρόικα στην Ελλάδα – Το ΔΝΤ ζητά ισχυρές δεσμεύσεις



Δεν προβλέπεται άμεσα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνουν πηγές της ΕΕ, εξηγώντας πως υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως», είπαν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το capital.gr και συμπλήρωσαν ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα συνδέεται με προοπτική προς συμφωνία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real.gr , Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, «Η τρόικα δεν γυρίζει στην Αθήνα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο μίνι Eurogroup, που συγκάλεσε ο Γ. Νταισελμπλουμ πριν την συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διαφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όπως άλλωστε δήλωσε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. 


Ενώ, όπως είχε κάνει σαφές πριν από την συνάντηση αξιωματούχος της Ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. Μάλιστα άλλες πηγές ανάφεραν ότι ουσιαστικά το αίτημα για «δεσμεύσεις» που θα αφήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο μίας πρώτης συμφωνίας έως τις 7/4 είναι κοινό μεταξύ των θεσμών αλλά και των ΥΠΟΙΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές