Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Βόρειος Κορέα ανέπτυξε 300 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων στοχεύοντας την Σεούλ



Η Βόρειος Κορέα ανάπτυξε περίπου 300 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων κατά μήκος των νότιων συνόρων της, βάζοντας τη Σεούλ στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο της Νοτίου Κορέας που μίλησε σήμερα σε τοπικά ΜΜΕ, η Βόρειος Κορέα έχει αναπτύξει περίπου 300 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων κατά μήκος των νότιων συνόρων της, βάζοντας την Σεούλ σε απόσταση βολής.

Η Βόρειος Κορέα φέρεται να έχει τοποθετήσει τους εκτοξευτές πυραύλων κατά μήκος της αποστρατικοποιημένης ζώνης (DMZ), μια μεγάλη λωρίδα γης 4 περίπου χιλιομέτρων που χωρίζει τις δύο χώρες, από το 2014.

«Οι νέοι πύραυλοι έχουν αυξήσει τον αριθμό των πολλαπλών εκτοξευτών και μεγάλου βεληνεκούς πυροβολικού κατά μήκος της DMZ σε πάνω από 600,« είπε μια στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, η Βόρειος θα μπορούσε να εκτοξεύσει ταυτόχρονα περίπου 9.000 ρουκέτες κατά μήκος των συνόρων. Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες η Νότιος Κορέα δεν έχει τα κατάλληλα αντιπυραυλικά συστήματα που θα μπορέσουν να ανακόψουν τους πυραύλους σε περίπτωση επιθέσεως.

Μόλις χθες επίσης η Βόρειος Κορέα προκάλεσε και πάλι παγκόσμια αναταραχή με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές