Φαίνεται πως η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» έχει αποφασίσει πλέον να ισοπεδώσει ακόμη και αξιοσέβαστους θεσμούς, όπως αυτόν του Ελληνικού Στρατού, φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία, με την οποία επιχειρούν να εισαγάγουν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το πλέον περίεργο είναι ότι στη συγκεκριμένη τροπολογία, που εισήγαγε χθες, Τετάρτη (13/07/2016) στο Σώμα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, βρήκε… ευήκοα ώτα τόσο από πλευράς του «πατριωτικά ευαίσθητου» υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα.
Μάλιστα, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.
Μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνεται ορθά ο κ. Καμμένος. Κάτι δεν πάει καλά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν συνιστούν εργασιακή συντεχνία. Είναι ένας θεσμός υψίστης σημασίας, που έχει ως αποστολή του τη διαφύλαξη των ιερών και των οσίων του έθνους μας.
Συνεπώς, τι προσπαθεί να πετύχει το κυβερνητικό δίδυμο; Να διαλύσει το στράτευμα, σπέρνοντας εδώ κι εκεί εργατοπατέρες ντυμένους στο χακί; Δηλαδή, εάν αύριο – μεθαύριο αποφασίσει μια τουρκική μεραρχία να εισβάλει στον Έβρο, οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες πρέπει να απαντήσουν: «Αφήστε το, δεν μπορούμε σήμερα. Απεργούμε»;
Το έχουμε ξαναπεί: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και της εθνικής κυριαρχίας. Κατά συνέπεια, η Πολιτεία είναι εκείνη που οφείλει να τα προστατεύει ώστε να μην έχουν καμία ανάγκη συνδικαλισμού και τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε συνεργασία της στρατιωτικής ηγεσίας και του πολιτικού προϊσταμένου.
Τα στελέχη και οι στρατιώτες έχουν άλλα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση, από την πλευρά της Πολιτείας και όχι αν θα υπάρχει συνδικαλισμός στο στράτευμα. Στη στρατιωτική ορολογία υπάρχει η λεγόμενη «Διοικητική Μέριμνα». Εφόσον αυτή υπάρχει και ασκείται με επάρκεια, όλα τα προβλήματα και οι ελλείψεις μπορούν να επιλυθούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό.
Όμως η Διοικητική Μέριμνα δεν φτάνει από μόνη της, εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων δεν φροντίζουν οι ίδιοι να προστατεύσουν δικαιώματα και κεκτημένα των στρατευμένων.
Δεν μπορεί να μιλάει και να κομπάζει ο κ. Καμμένος για τα παιδιά και τους έμπειρους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όταν η κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει ως προς τα ειδικά μισθολόγια!
Δεν μπορούν να επαίρονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι συν αυτώ για το αξιόμαχο αυτών των ανθρώπων, που μέρα – νύχτα βρίσκονται στο καθήκον και την ίδια στιγμή να τους «πετσοκόβουν» τις αποδοχές αλλά και τις συντάξεις.
Ξεκάθαρες κουβέντες: Αυτός ο νόμος που εισάγει η κυβέρνηση και επιτρέπει τον στρατιωτικό συνδικαλισμό δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μέσο για τη διάλυση του στρατεύματος. Αντί να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς, τους ετοιμάζουν το «χάπι» του συνδικαλίζεσθαι, θαρρεί κανείς πως έτσι θα δοθούν λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους.
Πού το πάνε, τελικά, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Τι προσπαθούν να κάνουν; Να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις; Ή μήπως να δημιουργήσουν κομματικό στρατό μέσα στο ίδιο το στράτευμα;
Ίσως είναι καιρός οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων να στείλουν τη δική τους απάντηση στον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Και η απάντηση αυτή θα πρέπει να εξίσου αυστηρή και κοφτή: «Ως εδώ, κύριε Καμμένε!».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου