Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Τρόμος στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε σε πολυκατάστημα



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί και τρεις τραυματίες με τους αρμόδιους να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα θύματα. Το περιστατικό έγινε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της σουηδικής πρωτεύουσας όπου υπάρχουν πολλά μαγαζιά.



Λίγο αργότερα συνελήφθη ένα άτομο που θεωρήθηκε ύποπτο κοντά στο σημείο στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Ακόμη ένα άτομο ανέφερε ότι ο οδηγός του φορτηγού - το οποίο σύμφωνα με την εταιρία που ανήκει είχε κλαπεί νωρίτερα – φορούσε μπαλακλάβα, πληροφορία που επιβεβαίωσε αργότερα και η αστυνομία.

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, ανακοίνωσε η σουηδική Αστυνομία.
Ωστόσο λίγο αργότερα σε νεότερη ανακοίνωση η Αστυνομία διευκρίνιζε ότι «κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα».

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.





Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα είπε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν. Ο Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη που συγκλονίζει την Ευρώπη και υποστήριξε ότι «η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».


Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.



Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και έπεσαν πυροβολισμοί σύμφωνα με το σουηδικό ραδιόφωνο.



Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο του μετρό της πόλης ενώ έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφεύγουν να βρεθούν στο σημείο.



Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Aftonbladet: “Ήμουν στον κεντρικό δρόμο όταν ένα μεγάλο φορτηγό εμφανίστηκε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω τον οδηγό, είχε βγει εκτός ελέγχου. Είδα τουλάχιστον δύο άτομα να παρασύρονται. Έτρεξα όσο γρήγορα μπορούσα από εκεί”.




Άλλος μάρτυρας είπε ότι είδε εκατοντάδες άτομα να τρέχουν για τη ζωή τους.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές