Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι διεστραμμένοι Έλληνες σατανιστές που έσπειραν τον τρόμο στο Σικάγο



Ένα ελληνικό όνομα έπαιξε και πάλι πρωτοσέλιδο στην Αμερική στα τέλη του 2017 και όπως ακριβώς και μερικές δεκαετίες πρωτύτερα, προκάλεσε ξανά ανατριχίλα σε όλους.

Ο λόγος για τον διαβόητο ομογενή Thomas Kokoraleis, μέλος του σατανιστικού κύκλου Ripper Crew, ο οποίος προοριζόταν να αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή από την κάθειρξη των 70 χρόνων που είχε φάει το 1982.

Η απελευθέρωσή του καθυστερεί όμως, καθώς μια ομάδα εισαγγελέων προσπαθεί να μπλοκάρει την αναστολή της ποινής του, πιστεύοντας πως η ιδιαιτέρως βίαιη φύση του συνεχίζει να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Ο Thomas Kokoraleis ήταν ένας από τα τέσσερα μέλη μιας σαδιστικής σπείρας που άρπαζε γυναίκες στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και τις υπέβαλλε σε ανατριχιαστικά βασανιστήρια, φρίκη που περιλάμβανε σεξ, ακρωτηριασμούς, κανιβαλισμό και πετσόκομμα με μαχαίρι. Στο όνομα του Σατανά όλα αυτά.

Χαρακτηριστικό της απειλής που συνιστούσαν για το Ιλινόις είναι πως ο μικρότερος αδερφός του και μέλος των «Αντεροβγαλτών του Σικάγου», Andrew Kokoraleis, ήταν ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτέλεσε η πολιτεία, χορηγώντας του φονική ένεση στις 17 Μαρτίου 1999, σε ηλικία 38 ετών.

Όσο για τον Thomas, είχε φάει πρωτόδικα ισόβια κάθειρξη, στο εφετείο αναγνωρίστηκαν όμως μερικά νομικά λαθάκια και για να μην τη σκαπουλάρει, ο εισαγγελέας έκλεισε συμφωνία μαζί του, καταδικάζοντάς τον σε 70 χρόνια με την υπόσχεση να εκτίσει τα μισά. Κάθε μέρα εξάλλου που ήταν στη φυλακή, από την πρώτη κιόλας μέρα, του αναγνωριζόταν μπόνους καλής συμπεριφοράς, καθώς αυτό ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία του Kokoraleis με την εισαγγελία.



Η είδηση για την αποφυλάκισή του προκάλεσε όπως ήταν φυσικό λαϊκή κατακραυγή στο Σικάγο και οι οικογένειες των δολοφονημένων θυμάτων της σέχτας κάνουν πλέον ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν πως δεν περάσει την πόρτα των πολιτειακών φυλακών. Ακόμα και υπογραφές άρχισαν να μαζεύουν, με το νούμερό τους να έχει ξεπεράσει τις 22.000 μέσα σε τρεις μήνες, όταν δεν βγαίνουν σε μέσα ενημέρωσης ή δεν επικοινωνούν με τις Αρχές.

Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Ιλινόις δήλωσε πάντως πριν από μερικές ημέρες πως η συμφωνία του Kokoraleis είχε κλειστεί εδώ και δεκαετίες με το επίσημο δικαστικό σύστημα, κι έτσι τα χέρια της είναι δεμένα. Εκτός κι αν παρέμβει το δικαστικό σώμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορεί να κάνει το σωφρονιστικό σύστημα της πολιτείας για να μπλοκάρει την αποφυλάκισή του.

Το Σικάγο είναι ανάστατο αυτές τις ημέρες από την είδηση για την απελευθέρωση ενός εγκληματία μιας άλλης εποχής. Μόνο που το όνομά του σημαίνει πολλά για πάρα πολλούς…


Δύο έλληνες ομογενείς στους τέσσερις σατανιστές του Σικάγο


«Ripper Crew» ονομάζονταν οι σατανιστές που αιματοκύλησαν το Ιλινόις, «Chicago Rippers» (Αντεροβγάλτες του Σικάγου) τους αποκάλεσε ο Τύπος. Εγκέφαλος ήταν κάποιος Robin Gecht, τον οποίο η κακιά μοίρα είχε φέρει υπάλληλο του ίδιου του John Wayne Gacy, του Δολοφόνου Κλόουν που μεταξύ 1972-1978 βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε τουλάχιστον 33 έφηβους και νεαρούς άντρες μασκαρεμένος σε κλόουν παιδικών πάρτι.

Ο ανατριχιαστικός serial killer καταδικάστηκε το 1980 σε θάνατο, θα περνούσε ωστόσο άλλα 14 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών πριν εκτελεστεί τον Μάιο του 1994. Η ιστορία των σατανιστών ξεκινά λοιπόν μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Gacy, όταν ο Robin έφτιαξε τη δική του σέχτα, επιστρατεύοντας τους Edward Spreitzer, Andrew Kokoraleis και Thomas Kokoraleis.



Παθιασμένοι όλοι τους με τον σατανισμό, τις απόκρυφες λατρείες, το χέβι μέταλ και τους ιεροτελεστικούς φόνους, όλα τα συστατικά της φονικής συνταγής ήταν ήδη εκεί από την αρχή. Δεν έμεναν όμως μόνο εκεί, καθώς κατέφευγαν ακόμα και σε κανιβαλισμό ή ακρωτηριασμούς πτωμάτων.

Αγαπημένος τους στόχος ήταν πάντως οι απαγωγές ιερόδουλων και η αφαίρεση του στήθους τους, μαστεκτομές με μαχαίρι στο όνομα του Εωσφόρου. Και κατόπιν επιδίδονταν σε ακόλαστες σεξουαλικές πράξεις με τα ακρωτηριασμένα σώματα αλλά και τους κομμένους μαστούς. Τα στήθη τα διατηρούσαν μάλιστα ώστε να μασουλούν τμήματά τους κατά τις καθιερωμένες σατανιστικές μαζώξεις τους.

«Λοιπόν, για να απαντήσω στην ερώτησή σας αναφορικά με την εμμονή μας με τα στήθη», δήλωσε ατάραχος ο Robin Gecht στη δικαστική αίθουσα, «είναι ένα πράγμα που έχει όλη μου η οικογένεια και πηγαίνει πίσω, όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, μέχρι τους προπάππους μου».

Το ανατριχιαστικό Ripper Crew ήταν γέννημα θρέμμα του Ιλινόις. Ο Robin γεννήθηκε το 1953, ο Edward το 1958 και οι ελληνικής καταγωγής ορθόδοξοι χριστιανοί Thomas και Andrew το 1958 και 1961, αντίστοιχα. Ο Robin ήταν ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός της σέχτας, ασκώντας έναν ολοκληρωτικό έλεγχο πάνω στους νεαρότερους συνεργούς του. Δεν αποκλείεται καθόλου ο Gecht να μην ήταν απλός υπάλληλος του κατά τα άλλα αξιοσέβαστου επιχειρηματία Gacy, αλλά ο νεαρός συνεργός του στις φρικιαστικές δολοφονίες.Andrew και Thomas Kokoraleis, πρώτος και τρίτος αντίστοιχα


Όπως κι αν έχει, ο Robin είχε μετατρέψει το διαμέρισμά του σε σατανιστικό ναό. Όλα τα μέλη ήξεραν άλλωστε από μνήμης τη «Σατανιστική Βίβλο» και τον βοήθησαν στη διακόσμηση του χώρου με αναποδογυρισμένους σταυρούς και τέτοια ανίερα σύμβολα του εωσφορισμού.

Για να γίνει βέβαια ηγέτης σατανιστικής σπείρας χρειαζόταν πιστούς ακολούθους και τους βρήκε πράγματι στο πρόσωπο των Edward, Andrew και Thomas, τους οποίους οι δικηγόροι τους χαρακτήρισαν στη δικαστική αίθουσα «περιορισμένης νοημοσύνης», υπαινισσόμενοι πως ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν τον οποιονδήποτε. Και το έκαναν με ζηλευτή προθυμία.

Η συμμορία όργωνε τα υποβαθμισμένα προάστια του Σικάγου με το δολοφονικό βανάκι της αναζητώντας μανιωδώς θύματα. Και δεν είχαν καμιά ραφιναρισμένη στρατηγική απαγωγής, πλεύριζαν απλώς τη γυναίκα που τους γυάλιζε και την έβαζαν βιαίως στο φορτηγάκι, μεταφέροντας τη αμέσως στο σατανιστικό παρεκκλήσι που είχαν στήσει στο σπίτι του αρχηγού ή σε κάποιο απόμερο μοτέλ.

Και μετά τη βίαζαν ομαδικά κάτω από τους ήχους απαγγελίας εδαφίων από τη «Βίβλο του Σατανισμού» ή χέβι μέταλ σε εκκωφαντική ένταση. Μόνο που δεν έμεναν εκεί, καθώς μετά λάμβανε χώρα ένα ανομολόγητο πάρτι φρίκης και εφιαλτικών μαρτυρίων που δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς.

Μόλις ξεδιψούσαν από την ανάγκη τους για αίμα, πόνο και βασανιστήρια, σκότωναν το θύμα με μια τσεκουριά, αν και το σατανιστικό μυστήριο είχε κι άλλο. Όπως αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους, ακολουθούσε μετά μια δεύτερη τελετή με το κομμένο στήθος και το ακρωτηριασμένο πτώμα, μετατρέποντας την ανθρώπινη σορό σε βέβηλο σεξουαλικό βοήθημα.


Κατόπιν ξεφορτώνονταν το πτώμα σε κάποια χωματερή ή νεκροταφείο, κρατώντας το στήθος για τις επόμενες διαβολικές συνευρέσεις τους. Από πού πήγαζε όλη αυτή η διεστραμμένη μοχθηρότητα κανείς δεν ξέρει, οι συνήγοροί τους υπαινίχθηκαν πάντως πως και οι τέσσερις είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά. Όσο για το χειρότερό τους έγκλημα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικαστής, ήταν η τρομακτική επιτυχία του δολοφονικού σαφάρι τους.


Οι σατανιστές στα χέρια της αστυνομίας


Μέσα σε δύο χρόνια, από το 1981-1982 δηλαδή, 18 γυναίκες είχαν εξαφανιστεί. Μιλάμε ωστόσο για εποχές που δεν υπήρχαν οι σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές, κι έτσι σε πολλά πτώματα δεν ήταν δυνατό να καθοριστεί ο χρόνος θανάτου τους. Πόσο μάλλον που αρκετά θύματα βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Τα κομμένα στήθη πρόδιδαν πάντως τη δράση της σατανιστικής σπείρας…

Το Σικάγο είχε βυθιστεί στον τρόμο και τον πανικό, καθώς τα βαρύτατα ακρωτηριασμένα πτώματα έφταναν στον ιατροδικαστή με τον σωρό. Για άγνωστο λόγο, οι διεστραμμένοι σατανιστές χάρισαν τη ζωή σε δύο θύματα, καθώς τα ξεφορτώθηκαν βαρύτατα κακοποιημένα μεν, αλλά ζωντανά ακόμα.

Η Beverly Washington και η Angel York μπορεί να έχασαν το στήθος τους από τους μοχθηρούς κανίβαλους και να υποβλήθηκαν σε σαδιστικά μαρτύρια, έδωσαν ωστόσο στην αστυνομία πολύτιμες πληροφορίες για τον κόκκινο κινητό θάλαμο βασανιστηρίων που όργωνε τις πιάτσες του πληρωμένου έρωτα. Οι Linda Sutton, Lorraine Burrowski, Shui Mak, Sandra Delaware, Rose Davis, Carol Pappas, Rose Beck, Susan Baker και τόσες ακόμα δεν στάθηκαν τόσο τυχερές μέσα στην τραγική τους ατυχία.

Οι πληροφορίες για το κόκκινο βανάκι αποδείχτηκαν πολύτιμες. Η αστυνομία το σταμάτησε σε ένα μπλόκο και προσήγαγε τον Edward για ανάκριση. Και εντελώς μαγικά, εκείνος πρόδωσε αμέσως τον Robin και τους δύο ομογενείς! Είπε στην αστυνομία πως είχε αηδιάσει με όλη αυτή τη βία της παρέας του και δεν άντεχε άλλο. Όλα γίνονταν στο όνομα του Σατανά, εξομολογήθηκε στον ανακριτή, έναν Σατανά που διψούσε συνεχώς για περισσότερο αίμα. Και του είπε μάλιστα πως μόλις είχαν αρχίσει και δεν σκόπευαν να σταματήσουν ποτέ.



Όταν συνελήφθη πάντως ο Robin, ο Edward ανακάλεσε την κατάθεσή του και ήταν τελικά οι δύο Kokoraleis αυτοί που επιβεβαίωσαν την αρχική μαρτυρία του συνεργού τους. Τόσο ο Andrew όσο και ο Thomas ήξεραν πως δεν θα τη βγάλουν καθαρή, κι έτσι συνεργάστηκαν από την πρώτη στιγμή με την εισαγγελία μπας και πέσουν στα μαλακά. Ο Thomas τους είπε μάλιστα πως αυτό το κουτί που κρατούσαν τα κομμένα στήθη έφτασε να αριθμεί κάποια στιγμή 15 μαστούς.

Στο δικαστήριο επικράτησε πάντως χάος, με τους τέσσερίς τους να αλλάζουν συνεχώς τις καταθέσεις τους και να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Και το τραγικά αστείο της υπόθεσης είναι πως ο εισαγγελέας δεν κατάφερε τελικά να δέσει με κάποιον φόνο τον «εγκέφαλο» της σέχτας!

Τελικά, τόσο τα ελληνικής καταγωγής αδέλφια όσο και ο Spreitzer ομολόγησαν την ενοχή τους, όχι όμως και ο Gecht, που συνέχισε να δηλώνει αθώος. Έπειτα από σειρά δικών και νομικών λαθών, ο Thomas Kokoraleis καταδικάστηκε για έναν φόνο, γλίτωσε όμως την εκτέλεση γιατί συνεργάστηκε με τις Αρχές. Στο εφετείο μάλιστα γλίτωσε και τα ισόβια, εκτίοντας ποινή 70 ετών και ήταν να αποφυλακιστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Gecht εκτίει κάθειρξη 120 ετών για τον βιασμό και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Beverly Washington και θα δικαιούται αναστολή το 2022. Ο Andrew Kokoraleis, από την άλλη, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε τον Μάρτιο του 1999. Σε θάνατο είχε καταδικαστεί και ο Edward Spreitzer, έλαβε όμως χάρη την τελευταία στιγμή από τον κυβερνήτη του Ιλινόις, που χάρισε τη ζωή σε όλους τους θανατοποινίτες της πολιτείας το 2003. Ο Andrew Kokoraleis ήταν ο τελευταίος που εκτελέστηκε ποτέ στην πολιτεία.

Κατά την περίοδο της εκτέλεσης μάλιστα του Kokoraleis, η Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιλινόις προσπάθησε απέλπιδα να τον σώσει. Ο σημερινός επίσκοπος της Ελληνορθόδοξης Επισκοπής του Σικάγου, Dimitrios Kantzavelos, και πρωτοσύγκελος τότε μετατράπηκε σε ακτιβιστή κατά της θανατικής ποινής μετά την εκτέλεση του Andrew και ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν τα μέγιστα στην αποτίναξη της κεφαλικής καταδίκης από την πολιτεία του Ιλινόις. Όσο για τον ίδιο τον Andrew, έδειξε μεταμέλεια περιμένοντας τη φονική ένεση και προσευχήθηκε στον Χριστό: «Το βασίλειο του Θεού είναι κοντά», τον άκουσαν να λέει.





Οι Αντεροβγάλτες του Σικάγου προκάλεσαν έναν πρωτόγνωρο σατανιστικό πυρετό στην Αμερική της δεκαετίας του 1980, μια φοβική παραζάλη στην οποία εκατοντάδες κυριολεκτικά πολίτες σύρθηκαν στα δικαστήρια και καταδικάστηκαν στη βάση αναπόδεικτων μαρτυριών για σχέσεις με τον Εωσφόρο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές