Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό το Ελληνικό νησί έχουν στόχο οι Τούρκοι…



Το Καστελόριζο θα είναι η πρώτη επιλογή για απόβαση Τουρκικών δυνάμεων, κι ας θεωρείται απίθανο από πολλούς.

Γιατί, αναρωτιούνται κάποιοι, να επιτεθεί ένας στρατός σε ένα τόσο μικρό νησί, ένα που μοιάζει τόσο ασήμαντο από άποψη συμφέροντος σε σχέση με τη Χίο για παράδειγμα; Ακριβώς αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που καθορίζει την επιλογή του νησιού ως σημείο επίθεσης.

Το Καστελόριζο βρίσκεται στα 800 χιλιόμετρα από την Ελευσίνα ενώ απέχει μόλις 3,5 χιλιόμετρα από τις Μικρασιατικές ακτές, που σημαίνει ότι η Τουρκική αποστολή έχει αμεσότατη πρόσβαση. Εν συνεχεία, λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του νησιού, της τάξης 5 επί 2 χλμ πλάτος, στην περίπτωση κατάληψής των ακτών του από εχθρικό στρατό δεν μένει χώρος στο Ελληνικό στράτευμα να αμυνθεί σωστά, παρά μόνο αν διώξει του επιτεθέντες προς τη θάλασσα αποφασιστικά και γρήγορα, πράγμα ριψοκίνδυνο.

Η μόνη λοιπόν λύση για μια πιο σίγουρη υπεράσπιση είναι από την μεριά της θάλασσας και του αέρα. Και στις δύο περιπτώσεις οι Τούρκοι έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους… Διότι αφενός από την θάλασσα, εάν δεν υπάρχει ήδη αποβιβασμένος ο ελληνικός στόλος η απόσταση που έχει να διανύσει είναι πολύ μεγαλύτερη από τον τουρκικό, οπότε δεν θα φτάσει εγκαίρως, αφετέρου από τον αέρα υπάρχει το εμπόδιο των καιρικών φαινομένων που παρακολουθούν αεικίνητα οι Τουρκικές δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής από το νησί, με αποτέλεσμα πάλι να έχουν προβάδισμα σε σχέση με τα ελληνικά αεριωθούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καστελόριζο αποτελεί τον κόμβο Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, γεγονός που την καθιστά στρατηγικής σημασίας για την αποκομμένη σε αυτό το εγχείρημα Τουρκία. Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να στηρίζει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ώστε να βρίσκονται σε μια συνεχή εγρήγορση που θα αποδειχθεί καίρια σε περίπτωση εχθροπραξιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές