Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Τα μυστικα των λειψανων της Πομπηίας



Επιστήμονες φέρνουν στο φως το εσωτερικό των μουμιοποιημένων λειψάνων που άφησε πίσω της η αρχαία μανία του Βεζούβιου.

Μετά την παραμονή τους στην επικράτεια της τέφρας και της στάχτης για πάνω από 1,900 χρόνια, οι νεκροί της αρχαίας Πομπηίας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, σε μια σειρά από αξονικές και μαγνητικές φωτογραφίες, που τράβηξαν οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές των ευρημάτων.



Σαν να ήταν παγωμένοι στο χρόνο, οι τραγικοί κάτοικοι της αρχαίας πόλης, μετατράπηκαν μέσα σε λίγες στιγμές, σε αποτρόπαια αγάλματα από λάβα και γύψο, παγιδευμένοι αιώνια στην στιγμή της ύστατης φρίκης τους.



Οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων αρχίζουν να έρχονται στο φως από τις έρευνες των ειδικών που προσπαθούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες του θανάτου τους με την χρήση της νέας ιατρικής τεχνολογίας



Οι νέες τεχνολογίες και τα εξελιγμένα και εξειδικευμένα προγράμματα πληροφορικής επιτρέπουν στους συντηρητές να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση της υγείας, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που παγίδεψε η λάβα του Βεζουβίου.



Με αυτά τα νέα στοιχεία, οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να αποκτήσουν γνώση γύρω από τον συνολικό τρόπο ζωής των ανθρώπων της αρχαίας Πομπηίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές