Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Μαντάγια Συρίας:Εκεί που άνθρωποι τρώνε χώμα, γρασίδι και κατοικίδια




Η Μαντάγια τελεί υπό πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ, με τους κατοίκους της να πεθαίνουν από την πείνα, καθώς έχουν αποκλειστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οικογένειες να τρέφονται πλέον με φύλλα, γρασίδι και νερό αναμεμειγμένο με μπαχαρικά, για να τα καταφέρουν. Το ρύζι εκεί δεν πωλείται με κιλό αλλά με το γραμμάριο, το οποίο κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Η απελπισία των κατοίκων φαίνεται από το γεγονός πως μερικοί προτίμησαν να σκοτώσουν τα κατοικίδια τους για να τραφούν.

Κάποιοι έχουν σκοτωθεί από ελεύθερους σκοπευτές ή νάρκες και τα θύματα εξαναγκάζονται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθητικό, λόγω της έλλειψης φαρμάκων.

Το ακριτικό αυτό βουνό όπου βρίσκεται η πόλη της Μπατάγια, πολιορκείται από τις αρχές Ιουλίου και οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί.


«Η ζωή μας είναι καταστροφική σε Foua και Kfarya» λέει ο Χουσεΐν Μαχντί Καζέμ, ένα 16χρονο αγόρι που μίλησε στη Daily Mail από κρεβάτι νοσοκομείου της Χεζμπολάχ νότια της Βηρυτού.

Ο ΟΗΕ καλείται να βοηθήσει και το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε, πως θα επιτρέψει την πρόσβαση οργανώσεων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές