«Είναι δυνατόν να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν χιλιάδες χρόνια;»!
Αυτό ρώτησε ο Ντέινα Ρόραμπαχερ, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου αντιπροσωπεία επιστημόνων της NASA!
Ο διάλογος που θα δείτε έλαβε χώρα κατά την διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή Επιστημών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αποστολές εξερεύνησης άλλων πλανητών της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά τον Άρη, τον οποίοι ονόμαζαν Ερυθραία. Πως γνώριζαν άραγε την ύπαρξή του;
Μάλιστα υπάρχει περιοχή στον Άρη με την ονομασία «Ελλάς», όπου έχει εντοπιστεί μεγάλη έκταση 15 Χ 5 χλμ, στην οποία διακρίνονται δομές που παραπέμπουν άμεσα σε κατασκευές και αρχιτεκτονικές διατάξεις μίας πόλης: τετράγωνα και παραλληλόγραμμα, ακόμα και κυκλικές κατασκευές!
Οι Έλληνες όχι μόνο γνώριζαν τον Άρη, τον οποίο ονόμαζαν Ερυθραία, αλλά τον είχαν εποικίσει, καθώς υπήρχε τεχνολογία ανώτερη της σημερινής.
Σύμφωνα με αμερικανική μέσα ενημέρωσης, μετά από σειρά ερωτήσεων προς τους εκπροσώπους της NASA, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Εθνικής Δεξιάς, ο οποίος δεν είναι καθόλου συμπαθής στους κύκλους της Νέας Τάξης, ρώτησε το εξής:
«Υποδείξατε πως ο Άρης ήταν εντελώς διαφορετικός πριν χιλιάδες χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν χιλιάδες χρόνια;».
Την ερώτηση αυτή ανέλαβε να απαντήσει ο Κένεθ Φάρλεϊ, επιστήμονας της αποστολής Mars Rover 2020 και καθηγητής γεωχημείας του Caltech.
Ανέφερε στοιχεία δείχνουν πως ο Άρης ήταν διαφορετικός πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όχι χιλιάδες χρόνια. «Και δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία εγώ τουλάχιστον γνωρίζω» πρόσθεσε ο Φάρλεϊ., χωρίς όμως να απαντήσει στην ερώτηση.
Ο Ρόραμπαχερ επέμεινε: «Θα το αποκλείατε; Βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι… τέλος πάντων».
«Θα έλεγα πως είναι εξαιρετικά απίθανο» απάντησε ο Φάρλεϊ, χωρίς να το αποκλείσει φυσικά, καθώς τα δείγματα της NASA αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και κανείς δεν μπορεί να τα παραβλέψει.
Η εν λόγω ερώτηση (και η απάντηση) έχουν προκαλέσει αίσθηση στις ΗΠΑ, όπου έχουν κάνει τον γύρο των social media.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου