Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στο σκαμνί ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα



Με απόφαση – σταθμό του Αρείου Πάγου, παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα ο Ανδρέας Γεωργίου, τον οποίο ο τότε Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε τοποθετήσει διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, για να μαγειρέψει τα στοιχεία για τα ελλείμματα και να δικαιολογήσει έτσι την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Η τοποθέτηση του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ ήταν συνειδητή επιλογή του Γ. Παπανδρέου και του ΔΝΤ. Άλλωστε είχε προϋπηρεσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και γνώριζε πολύ καλά τις τεχνικές παραποίησης των οικονομικών στοιχείων, τσι ώστε να υπάρχει το πρόσχημα το οποίο χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Η κακουργηματική δίωξη του Γεωργίου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των μεγαλόσχημων πολιτικών που εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας. Δυστυχώς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η Βουλή, με πρωτοβουλία των πολιτικών κομμάτων, το κάνει η Δικαιοσύνη, που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε αντιστοιχία με το αίτημα της κοινωνίας για διερεύνηση των ευθυνών όλων όσων οδήγησαν τη χώρα στα καταστροφικά μνημόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παλιό πολιτικό σύστημα επιχείρησε να ξεπλύνει τον Γεωργίου, ο οποίος είχε παραπεμφθεί για πλημμέλημα, χωρίς ποτέ να έχει δικαστεί. Η πρωτοβουλία του Αρείου Πάγου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανεξάρτητοι ελεγκτές του ΔΝΤ παραδέχονται σε έκθεση – καταπέλτη, ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν εγκληματική πράξη και είχε σαν αποτέλεσμα τα έξι εφιαλτικά χρόνια του μνημονίου. Στην έκθεση γίνεται λόγος για ύποπτες σκοπιμότητες, που εξυπηρέτησε η υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Προφανώς η έκθεση εννοεί τις πιέσεις που άσκησαν τραπεζικά μεγαθήρια της Ευρώπης που ήταν εκτεθειμένα σε τοξικά ελληνικά ομόλογα.

Η κακουργηματική δίωξη κατά του Γεωργίου σε συνδυασμό με την έκθεση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΔΝΤ, ανοίγει αναγκαστικά το φάκελο του γιγαντιαίου σκανδάλου, με συνέπεια τη διεύρυνση των κατηγορουμένων.

Γιατί δεν μπορεί να έστησε από μόνος του ο διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ την απάτη με την αλλοίωση των στοιχείων. Είναι σίγουρο ότι η κίνηση αυτή μεθοδεύτηκε πολιτικά από τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και από άλλους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες. Το ερώτημα είναι αν θα μιλήσει ο Γεωργίου, που κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη, αλλά και αν θα υπάρξει πολιτική βούληση για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του γιγαντιαίου εγκλήματος, που συντελέστηκε σε βάρος του λαού και της χώρας. Η Δικαιοσύνη τόλμησε και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυχαίες Αναρτήσεις

by click4money

Online ταινίες και σειρές